Moottoripyörä-kortti

A1- luokan moottoripyöräkortti 16-vuotta täyttäneille, A2-luokan moottoripyöräkortti. 18-vuotta täyttäville, A-luokan moottoripyökortti 24-vuotta täyttäville. oikeuttaa ajamaan kaikkein isompaa moottoripyörää

Moottoripyörä

Kevytmoottoripyörä A1 

A1-kevytmoottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 16 vuoden ikää. A1 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 , enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg.

Moottoripyörä A2 

A2-moottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 18 vuoden ikää. A2 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

Moottoripyörä A 

A-moottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 24 vuoden ikää. A-luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

 

Moottoripyöräkortti A1-A2-A koulutus sisältää

  • Sähköinen oppimisympäristö ja harjoittelutunnukset teoriakokeeseen
  • 4 EAS-opetustuntia, mikäli sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia
  • 5 ajo-opetustuntia (Yhden ajotunnin kesto on 50 min.)
  • Ajovarusteet koko kurssin ajaksi
  • Moottoripyörän ensimmäiseen käsittelykokeeseen sekä tutkintoajoon
  • Hinta 349€ + tarvittaessa lisäajotunnit 70 €/h
  • Huom! Viranomaismaksut (ajokorttilupa 24€/39 €, teoriakoe 40 €, käsittelykoe 74 €) eivät sisälly kurssin hintaan.
      

Korotuskoulutus

Vähintään kaksi vuotta voimassa olleen A1- tai A2-ajokortin voi korottaa seuraavaan moottoripyöräkorttiluokkaan korotuskoulutuksella ilman teoria- tai ajokoetta. Korotus sisältää 2 teoriatuntia ja 5 ajotuntia. Teoriatunnit suoritat verkossa juuri silloin kun sinulle sopii. Ajotunnit ajetaan yleensä kaikki kerralla ja niillä käydään läpi käsittelytehtäviä, arvioidaan kykyäsi toimia motoristina liikenteessä ja nautitaan ajamisesta erilaisissa ympäristöissä. 

Moottoripyöräkortin korottaminen tutkinnon kautta 

Alle kaksi vuotta voimassa olleen A1- tai A2-ajokortin voi korottaa tutkinnon kautta suorittamalla teoria-, käsittely- ja ajokokeen. Tutkinnon kautta voidaan myös korottaa A1-kortti suoraan A-kortiksi. Suoritettavaan ajokorttiluokkaan vaadittu ikä tulee olla täynnä ennen ajokokeen suorittamista. Ajo-opetusta suoritetaan tarpeen mukaan. Ota yhteyttä toimistoomme niin selvitetään kokonaistilanne.

Hinta 329€ Viranomaiskulut eivät sisälly kurssin hintaan.

Ilmoittaudu kurssille

You need to load content from reCAPTCHA to submit the form. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information